top of page

The Finnish Chips Competence Centre

FICCC white.png

Suomen siruosaamiskeskus

FiCCC toimii keskeisenä palvelupisteenä, joka helpottaa suomalaisten sidosryhmien pääsyä paitsi suomalaiseen puolijohdeosaamiseen, myös sirupilottilinjoihin, suunnittelualustaan, eurooppalaiseen osaamiskeskusten verkostoon sekä muihin asiaankuuluviin eurooppalaisiin aloitteisiin. Tavoitteena on varmistaa, että puolijohdeteknologioista kiinnostuneilla suomalaisilla on sujuva pääsy ja yhteydet kaikkiin asiaankuuluviin eurooppalaisiin palveluihin ja tukeen.

 

Samanaikaisesti FiCCC toimii rajapintana muille kuin suomalaisille sidosryhmille ja suomalaiselle asiantuntemukselle; se ohjaa käyttäjiä, jotka voivat hyötyä suomalaisista osaamisesta, joka on Euroopan ja maailman tasolla ansioitunutta huippuluokkaa.

Keskeisenä tavoitteena on tarjota helposti saatavaa ensilinjan tukea sekä laajempaa pääsyä tekniseen asiantuntemukseen ja kokeiluihin puolijohdealalla.

FiCCC on osa eurooppalaista osaamiskeskusten verkostoa.

Osaamiskeskusta rahoittavat ChipsJU sekä Business Finland.

Suomen siruteknologian osaamiskeskus (FiCCC) toimii porttina suomalaiselle siruteknologialle laajempaan eurooppalaiseen siruekosysteemiin vauhdittaen samalla niin Suomen kuin Euroopankin puolijohdealan kasvua sekä kilpailukykyä.

 

Puolijohdealan osaamiskeskuksilla on keskeinen rooli Siruja Euroopalle -aloitteessa.

Keskukset tarjoavat pääsyn tekniseen asiantuntemukseen ja kokeiluihin puolijohdealalla auttaen yrityksiä – erityisesti pk-yrityksiä – lähestymään ja parantamaan suunnittelukykyään sekä kehittämään taitojaan. Osaamiskeskukset tarjoavat palvelujaan puolijohdealan sidosryhmille, mukaan lukien startup-yrityksille sekä pk-yrityksille.

 

FiCCC keskittyy vahvistamaan eurooppalaista tietopohjaa kahdella toisiinsa liittyvällä osaamisalueella, joilla Suomella on parhaat valmiudet osallistua Euroopan tasolla.

  • Korkean suorituskyvyn, energiatehokkaan ja monimutkaisen järjestelmäpiirien suunnittelu

  • Erikoistuneet valmistus- ja integrointiprosessit, mukaan lukien kvanttiteknologiat, MEMS, RF- ja optoelektroniikka, laajakaistaiset puolijohteet (SiC ja GaN), ALD- ja MBE-teknologiat

FiCCC(2).png

FiCCC:n konsortioon kuuluu neljä suomalaista yritystä: ​ Kvanttiteknologioihin ja mikroelektroniikaan  erikoistunut Kvanttinova Espoosta, fotoniikkaan erikoistunut Photonics Finland -teknologiaklusteri, sirusuunnitteluun ja liiketoimintakehitykseen erikoistunut BusinessOulu sekä koordinaattoritahona toimiva Tamlink.

FiCCC consortium

Contact

Pasi Pylväs_edited.jpg

Pasi Pylväs

Director

pasi.pylvas@tamlink.fi

p. +358 50 4873 498

Elina Mielityinen 002.png

Elina Mielityinen

Coordinator

elina.mielityinen@tamlink.fi

p. +358 41 5021 606

bottom of page